FORRAI FERENC

Szeretem a geometriát. Átmelegedik a papír, a három az páros szám, érzékeny geometria, egyensúly, útközben…

Kerek, kerék, bringa, tekerés, életút, vonal, vonalak iránya, egység, viszony, kölcsönhatás, pozitív-negatív terek aránya, szabályok szabálytalansága, tervezett véletlen, fekete-fehér, szürke, metszet, betű-vetés, megfigyelés, rendszerezés.

A vonal

Vonal, aminek nincs kezdete. Nincs vége. Folyamatban…, mindannyian vonalban vagyunk, egyeneseink keresztezik egymást.
Vonalak, amik összekötnek, elválasztanak, irányt mutatnak, vagy keresztezéseikkel válaszút elé állítanak mindannyiunkat.
Egymásra hatás, találkozások, metszéspontok és metszetek.

Érzékeny geometria

A vonal – 2020
Vonal, aminek nincs kezdete. Nincs vége. Folyamatban…, mindannyian vonalban vagyunk, egyeneseink keresztezik egymást.
Egymásra hatás, találkozások, metszéspontok és metszetek. Élet- és idővonal.

Vízvonal – 2019
Múlt, jelen és a jövő kapcsolódásáról majd az elkövetkezendő létről, életről és elmúlásról, örökkévalóságról, az időről rajzolt lenyomatok. A víz, a folyók mozgása, áramlása. Lehetőségek, megújulás, születés, élet, halál, a formák áradása.

Négyszöglet Budapest – 2019
A sorozat összetartozást jelző szimbolika. Színekből és formákból rendszert alkotó kódrendszer, városunkat az irodalmán keresztül rajzolja meg.

Időnyomok 1. fejezet – 2018
Tér és idő. Nyomok és lenyomatok. A természet körforgása, kölcsönhatás, egymásra hatás, környezetünk hatásai. Élet és élettér.

Prizma – 2018
Önmagukból kilépő vonalak átlépve egy más formába, már szimbolikus jelentéssel bírnak. Monogramok, amiket a színek és a betűkből alakított formai elemek rajzoltak meg.

Sokszöglet – 2017
Életutam, útkeresésem állomásai életszakaszonként rajzolva és hajtogatva idővonalon ábrázolva. Utazás a mindenkori A-ból a mindenkori B-be: életutunk absztrakt kalandjainak ábrázolása egy 17 méter hosszú képen, életszakaszokra bontva.

Négyszöglet – 2016
Összetartozást jelző szimbolika, identitást jelző formákból és színekből felépülő sajátos kódrendszerem kialakulása.

Színhelyek és színterek – 2016
Környezetünk kódolt jelölései. Színhelyek, színterek, színek, terek, helyrajz, helyszínrajz, színhelyesen kódolt életterünk bemutatása.

Formaváros – 2015
Az otthon költői képeiből formáltam képi költészetet: hajtogatva, jelölve, vonalakból és síkformákból térképpé szerkesztett rajzolt időrétegek.

A vonal alatt – 2014
Hit és útkeresés, élet-, idő- és útvonalak rajzolatai.

Betűképek – 2013
Rajzolt útkereséseim naplóbejegyzései életről és az időről.

T mint Teri – 2011
Sorsvonalak, életvonalak keresztezései, találkozások lenyomatai.Artus Kortárs Képzőművészeti Egyesület tagjaként alkotok, veszek részt a közösség életében.